Coaching

Coaching 2018-04-20T06:34:26+00:00

Life Coaching

Šta je life coaching (životni ili lični koučing)?

Eng. Coaching (Koučing) je lepši i učinkovitiji način da postignete bolje rezultate i ostvarite svoje ciljeve u raznim sferama života.

Coaching je aktivnost jedan na jedan. Prvo korak jeste zajedno sa klijentom odrediti njegovie/njene ciljeve. Tokom daljeg rada se ne daju  instrukcije i gotovi saveti, već se ističe, daje povratna informacija, analiziraju greške ili bodre dobre akcije, objašnjava se i ohrabruje. Coach (trener) je obučen da sluša, posmatra i da prilagođava svoj pristup individualnim potrebama klijenta.

Ko je Life coach i kako radi?

Coach je psiholog koji koristi mnogobrojne stručne metode iz raznih oblasti psihologije (razvojne psihologije, psihologije učenja, karijernog savetovanja, psihoterapije, menadžmenta, komunikologije), i pri tom veruje da su klijenti sposobni, kreativni i da svoje kapacitete mogu iskoristiti na najbolji mogući način kako bi rešili problem, uspešno savladali trenutne prepreke ili jednostavno unapredili svoje životne veštine.

Razlika coaching-a i psihoterapije

Coaching se od psihoterapije razlikuje po tome sto je aktivnost usmerena na aktiviranje zdravih snaga ličnosti i nije usresređen na problem, bolest, psihopatologiju. Cilj coaching-a je da sadašnje stanje nezadovoljstva klijenta dovede u stanje zadovoljstva u oblastima koje su značajne za klijenta. U toku samog procesa, akcenat je na „ovde i sada“ i realizaciji sto boljih načina za rešavanje problema koji su aktuelni.

Kome je namenjen?

Life Coaching je namenjen svim osobama koje žele da rade na svom ličnom razvoju, preuzmu odgovornost za svoj život i unaprede ga, pozitivno ga promene. Koristan je za osobe koji se nalaze na velikim životnim prekretnicama, za one koji se bave stresnim poslovima i sl. Ako mislite da niste u potpunosti iskoristili ili osvestili sopstvene potencijale, a verujete da ih imate, očekujemo Vas.

  Radi lakše komunikacije  molimo Vas unesite vaše podatke kako bismo vas kontaktirali i zakazali termin za savetovalište.
Popunite KONTAKT FORMU.
 popuni formu

Adresa

Centar Promena

Valentina Vodnika 23
21000
Novi Sad
tel:064/ 16 15 659

Zakazivanje

Zakazivanje za psihoterapiju (razgovor sa psihologom) svaki dan do 21h.
Radno vreme savetovališta:
ponedeljak – petak od 17h do 21h
vikendom od 11h do 19h
tel:064/ 16 15 659