“Ti si u pubertetu, to je normalno”

“ ili “ja znam da si ti u pubertetu ali ne možeš se tako ponašati”? Kažu pubertet je period odrastanja, promena, buntovnih reakcija, naglih i promenljivih emocija…niko nije rekao da je to jako težak period!

Niko nije rekao da drugarstva ne traju večno, da je teško nadi momka ili devojku, da su svađe česte, da je važno da izgledaš kao vedina, da deš biti ponekad danima tužan/a bez posebnog razloga?

A gde je tu porodica koja nas ne razume, prijatelji u koje smo izgubili poverenje i problemi koji se nižu jedan za drugim… Psihološko savetovalište Centar promena organizuju radionice za sve učenike uzrasta od 13-15 god. koji žele da nauče nešto više o: Porodičnim odnosima Emocijama Partnerskim vezama i seksualnosti Prijateljstvu (grupnoj pripadnosti) Sopstvenom identitetu i popularnosti Samopouzdanju Dobroj komunikaciji Radionice podrazumevaju edukaciju, interaktivni rad, razmenu ličnih iskustava i diskusiju na predhodno navedene teme.

Održavade se jednom nedeljno u trajanju od 90 min.

Želimo da zajedno naučimo kako da rešavamo neke dileme i probleme, da ukažemo jedni drugima na loša iskustva i reške, i emocije učinimo pozitivnijim. Pubertet je period kada niste sami i ne morate tako da se osedate! Oko vas ima mladih koji se osedaju slično kao i vi, a nemaju možda hrabrosti da to podele iz straha da ih nedete razumeti, baš kao i oni vas.

Formiranje grupe je u toku.